Program, alapelvek, tennivalók

Tevékenységünkről részletesen
kutyát keresekAdományozok
az egyesület tevékenysége

Miért dolgozunk?

Az 1995-ben alakult, és 1998 óta közhasznú szervezetként működő Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület folyamatosan menti – begyűjti, elhelyezi és ellátja – a gazdátlanná vált, bajba jutott állatokat, ezzel részben átvállalva az önkormányzattól a kóbor állatok problémájának kezelését, illetve humánus megoldását. Az Egyesület működési területe Pomáz és közvetlen környékén túl esetenként kiterjed Budapest különböző kerületeire és a Pest környéki településekre is, amennyiben ezen területekről a segítségünket kérik.

programpontjaink
gondoskodunk, dolgozunk

2001. óta üzemeltetjük a Pomázi Önkormányzattól kapott 600 négyszögöles területen a magánadományból megépített pomázi kutyaotthont. Kényelmes, fedett, csatornázott kennelekben helyezzük el a gondjainkba vett, gazdátlan sorból megmentett kutyákat (kennelenként 2-3 kutyus, saját kutyaóllal), akik teljes ellátásáról gondoskodunk (etetés, oltás, ivartalanítás, minden szükséges orvosi beavatkozás, chippelés).

Naponta frissen főzött ennivalót kapnak (hús, kiegészítve tésztával, vagy száraz táppal). Naponta többórás szabad mozgást és játékot, a nyári melegben a kihelyezett pancsolókban fürdési, hűsölési lehetőséget biztosítunk számukra a füves, fás, bokros területünkön.

Folyamatosan igyekszünk mindannyiuk számára új, szerető örökbefogadó családot találni. Kutyaotthonunkban altatás nincs, amelyik védencünk nem talál gazdára, szeretettel gondoskodunk róla élete természetes végéig.

élhető körülményeket biztosítunk

Éves programjainkban eltérés nincs. Tevékenységünk arra irányul, hogy minden, látóterünkbe került, bajba jutott állaton segíteni tudjunk és a pomázi kutyaotthon folyamatos működtetésével, fenntartásával – ha mód van rá, fejlesztésével – minél többük számára biztosíthassuk a túlélést, a boldog, biztonságos élet lehetőségét.

Együttműködünk a nehéz sorsú gazdikkal

Az egyesület az életmentő tevékenység mellett lehetőségeihez mérten segítséget nyújt nehéz anyagi körülmények között élő kutyatartóknak, illetve olyan idős embereknek is, akik már kevésbé tudnak gondoskodni állataikról. Segítünk az állatoknak ennivalóval, kedvezményes állatorvosi ellátással, vagy – ha olyan szomorúak a körülmények – a szóban forgó személyek kutyáinak menhelyünkön való elhelyezésével.

együttműködünk a lakossággal

20 éves erőfeszítéseink eredményének tudjuk be azt, hogy egyre többen vannak olyanok, akik nem tudják elnézni az után kóborló, szenvedő állatokat és nem a gyepmesterért kiáltanak, hanem megpróbálnak segíteni vagy az állatvédők megkeresésével, vagy úgy, hogy ideiglenesen magukhoz veszik a bajban lévő állatot, s csak ezután kérik a segítségünket.

Így együttesen ez az állatmentő és állatvédő tevékenység nagymértékben hozzájárul nemcsak Pomáz környezetének védelméhez, de az emberek biztonságának, biztonságérzetének és jó közérzetének javításához is.

oktatunk, tanítunk, szemléletet fejlesztünk

Feladatunknak tartjuk és nagy hangsúlyt fektetünk a jövő generációjának oktatására, nevelő-felvilágosító tevékenységgel tanítva a gyerekeket a helyes állattartási kultúrára és állatvédelemre. Ezáltal megtanulják az élet tiszteletét, megbecsülését az állatokkal való törődésen keresztül. Gyakran jönnek kutyaotthonunkba diákok segíteni nemcsak alkalmanként, de a nyári szünet 1-1 hetére. Több középiskolával kötöttünk szerződést, így nálunk töltik le az 50 óra közhasznú munkát a diákok. Ez örömteli dolog, mert megtanulnak másokról gondoskodni, kialakul egy erősebb felelősségérzet a gyengék, kiszolgáltatott helyzetben lévők iránt, megtanulják elfogadni egy tőlünk eltérő, más élőlény szokásait, ami később az emberi társadalomban is segít a másság elfogadásában, tolerálásában.

támogatást kérünk

Nonprofit szervezet lévén csak a befolyt adományokból, az SZJA nekünk ajánlott 1 % segítségével, illetve esetenként pályázati támogatásokból tudjuk megvalósítani céljainkat.

Egyesületünknek egy alkalmazottja van, minden menhelyi munkát, az oktatást és a családoknál élő kutyák ellátását az egyesületi tagok látják el felváltva, szabadidejükben, az év minden napján, természetesen anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Segíteni szeretnél nekünk? Tudd meg, hogyan teheted meg! Köszönjük!

Sajnos, egyre több a segítségre szoruló állat, jelenleg is jóval több kutyáról vagyunk kénytelenek gondoskodni, mint amennyi ellátását az egyesület anyagi lehetőségeiből biztosítani tudjuk. Ezért kérünk minden állatszerető, életet tisztelő embert, hogy segítsenek nekünk akár tárgyi adománnyal, akár pénzadománnyal (erről igazolást állítunk ki minden esetben), hogy továbbra is segíteni tudjunk a bajbajutottakon!

Szukát keresek

Kókusz

Keverék
Felnőtt – szuka

Zafír

Keverék
Felnőtt – szuka

Málna

Keverék
Felnőtt – szuka

Kant keresek

Rómeó

Keverék
Felnőtt – kan

Rozsdi

Keverék
Felnőtt – kan

Brúnó

Keverék
Felnőtt – kan

Gyorslinkek

Kapcsolat

+36 30 496 4122
ave.pomaz@freemail.hu

Címünk

2013 Pomáz
Pod Jaszenovo dűlő, hrsz. 10119.
Kedd-Vasárnap 10:00-15:00
Hétfőn zárva

Gazdi leszek!

Ha úgy döntesz, hogy örökbe szeretnéd fogadni egyik védencüket, olvasd el összeállításunkat a legfontosabb átgondolandó szempontokról.

Befogadási stratégia

Tudj meg többet egyesületünk befogadási stratégiájáról, együttműködési törekvéseiről más szervezetekkel.