Páve Blog

Mindennapi kutyaságok
Kutyát keresekAdományozok

Örökbefogadás

Adományozás

virtuális örökbefogadás

Egy jó ügy támogatásával és egy nagyszerű játékkal érkezünk  hozzátok! 
 
Ha vásárolsz egy Mystery Wuffot, akkor nem csak a saját kutyusod teszed boldoggá, hanem sok másikat is! Minden eladott játék után a játék árából 20%-kal a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület támogatását segíted elő. 
Ehhez nincs más dolgod, mint vásárláskor a PAVE kuponkódot beírni a megfelelő helyre.
 
A játékról bővebben a webshopon tudtok tájékozódni. 
Legyen ez egy közös kaland!

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

Olvassátok szeretettel a Wuuff.dog oldal írását egy örök kérdésről, az örökbefogadás vagy vásárlás?

Egy elhatározás, amikor végre eldöntjük, hogy kiskutyát szeretnénk nagyon nagy dolog. Elég nehéz már idáig is eljutni, hiszen rengeteg dolgot kell jó alaposan átgondolnunk. Még mielőtt belevágunk érdemes néhány rendkívül fontos szempontot figyelembe vennünk, hiszen az egész életünk meg fog változni az új családtag megérkezésével. Miután ezeket végiggondoltuk jöhet is a következő lépés: a kiskutya beszerzése.

 

Meg is érkeztünk azonnal a második dilemmáig: Honnan szerezzük be az új kedvencünket?

 

Ebben a kérdésben is elég szélsőségesek a vélemények. Van aki a megbízható tenyésztőkre esküszik. Sokan nem igazán járatosak ebben a témában és találnak egy szaporítót, aki jobb esetben talán problémamentes kiskutyát tud eladni nekünk, nem kevés pénzért. Mi a helyzet akkor, ha nem tudunk megfizetni egy törzskönyvezett, fajtiszta eladó kiskutyát?

 

Vizsgáljuk meg ezeket a lehetőségeket picit részletesebben. Ma az országban, illetve külföldön is, nem kevesen foglalkoznak kutyák tenyésztésével. A kérdés azonban az, hogy ezt milyen körülmények között és milyen háttérrel teszik. Sokan sajnos nem tartja be a minimális szabályokat és előírásokat sem, ami nem tesz jót a kiskutyáknak, illetve a szüleiknek.

 

Komolyabb tenyésztők már elég nagy múlttal, állatállománnyal és megfelelő körülményekkel rendelkeznek ahhoz, hogy olyan fajtiszta kiskutyát vásárolhassunk náluk, amelyik garantáltan azoktól a felmenőktől származik, ami a törzskönyvben fel van tüntetve. Ehhez kicsit bele ásnunk magunkat ebbe a szegmensbe.

 

Ha egy olyan szaporítótól vásárolunk, akiről nem igazán van háttér információnk, nagyon gyakran kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy utólag nem tudunk reklamálni, mert nem foglalkoznak ezzel sem. Nem kevés pénzt kiadva, esetleg egy olyan kis állattal, ami nekünk nem felel meg sajnos már nem nagyon tudunk semmit sem tenni ellenük.

 

Akkor sem kell elkeserednünk, ha nem áll rendelkezésünkre megfelelő összeg ahhoz, hogy törzskönyvvel rendelkező fajtiszta kiskutyát vásároljunk egy valóban megbízható tenyésztőtől. Rendkívül nemes dolog az örökbefogadás.

 

Ha többször kilátogatunk a menhelyre, érdemes ezt tenni, kiválaszthatunk olyan kis kedvencet, akivel ott alakul ki már egy kapcsolódás. Így nem tévedünk nagyot, ha valóban haza szeretnénk őt vinni. Hiszen több időnk és lehetőségünk lesz arra, hogy jobban körülnézzünk és jól átgondoljuk igazából milyen kutyust is szeretnénk. Több állattal is megismerkedhetünk. A gondozók is tudnak nekünk segíteni olyan információkkal, hogy milyen a természetes a kutyusnak, mit szeret, hogyan kell vele bánnunk.

 

Ezek az állatok általában mind külön múlttal és történetekkel érkeznek egy menhelyre. Jól kiismerik ott őket. Biztonsággal tudhatjuk, hogy valóban jól érezheti majd nálunk magát az új családtag, vagy más gazdi lenne a számára megfelelő.

 

Az itt élő kutyusok általában sokkal jobban ki vannak szolgáltatva és ki vannak éhezve a valódi szeretetre és gondoskodásra, mint a szaporítóknál vásárolható társaik. Ez nem is probléma, sőt, sok esetben talán még előny is, hiszen jóval nagyobb esély lesz egy igazi kötődésre a gazdi és kedvence között.

 

Mindenkit arra bátorítunk, hogy kérdezzen meg szakértőt ebben a témában, akár a igazi tenyésztőtől, akár a menhely munkatársáról van szó. Sok kellemetlenségtől és csalódástól óvhatjuk meg magunkat, de ami a legfontosabb a gyermekeinket, ha a kiskutyát nekik szánjuk.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

 

 

Az SZJA 1 % margójára

Lassan közeleg az adóbevallás határideje.

Tudjuk, hogy a mostani, koronavírusos rendkívüli időszakban nem ez az elsődleges fontosságú az emberek számára, hiszen megszűntek munkahelyek, csökkentek a bevételek, nehéz helyzetbe kerültek családok.

De éppen most kell arra gondolni, hogy a sok megbetegedés, kijárási korlátozás és kórházi tartózkodás miatt a menhelyekre hárulhat a beteg gazdik állatainak gondozása, etetése is.

A vírustól függetlenül kijelenthetjük, hogy a pomázi állatvédők – önként vállalt munkájuk részeként – az év minden napján mentik és gondozzák az állatokat, és segítenek rászorulóknak
a saját állataik ellátásában.

Tehát a 365 napi tevékenységüket jelen helyzetben is segítsük lehetőség szerint a már egyébként is levont és megfizetett adónk 1 %-val!

Köszönettel

PÁVE

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

 

JÖN A PETÁRDÁZÁS, DURROGTATÁS, AMI IGAZI HORROR KEDVENCEINKNEK!

Kedves gazdik minden kiskedvencnek van chipje, aki eltudja hagyni a védett fészket?

Ellenőrizd a regisztrálást a petvetdata.hu oldalon.

Ha bármi változás van a lakcímedben vagy az elérhetőséged illetően jelezd az állatorvosnak!

A Pomázi Állatvédő Egyesület önkéntes állatvédői tisztelettel kérik a lakosságot, hogy tartsák be a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó hatósági rendszabályokat.

Szilveszter estéjén készüljünk fel a petárdázásra, tűzijátékra, hogy kutyáink számára ne rémálom legyen ez az éjjel. Ellenőrizzük a nyakörvén a telefonszámos bilétát, és este csak pórázon sétáltassuk őket. Lehetőség szerint a kint tartott kutyákat is engedjük be zárt, biztonságos helyre, például garázsba, műhelybe, pincébe vagy előszobába.

A kijárós cicákat lehetőleg aznapra zárjátok be. A sétákon pedig csak a legbátrabb és a legstabilabban visszahívható kutyust engedjétek csak el!

Ha valaki nem akarja beengedni a lakásba a kutyust, legalább a kutyaház ajtaját takarja el egy vastag ronggyal, hogy elbújhasson az eb. Ellenőrizzük a kerítés épségét és a zárt kertkaput. Az egyébként is stresszes, félő kutyákat ne hagyjuk magára, tartsuk magunk mellett.

Ha az ember nyugodt marad, a kutya is megnyugtatható simogatással. Szükség esetén enyhe nyugtatót adhatunk neki (Sedalin paszta), ezt beszéljük meg az állatorvossal.

Ha mégis megtörtént a baj, és a kutya eltűnt, a jó előre összeírt elérhetőségeken, vagyis állatorvosi rendelőkben, állatvédő szervezeteknél és gyepmesteri telepeken érdeklődhetünk utánuk.

A kutyaképeket, leírásokat feltölthetjük a különböző internetes oldalakra, így azonnali keresés indul utánuk.

Szeretnénk jelezni, hogy menhelyünkön telt ház van, aki kutyát talál, az próbáljon meg róla gondoskodni 1-2 napig.

A többi kutyust pedig az ünnepek elmúltával már be tudják fogadni a menhelyek, gyepmesteri telepek. Aki nem tud befogadni kutyust, az segítsen fényképezéssel, netre feltöltéssel és a kutya ideiglenes befogadóhoz juttatásával.

Az állatvédők csak a civil lakosság segítségével tudnak úrrá lenni a Szilveszterkor felmerült óriási problémán.

Ne feledjük, hogy egész évben a kutyák vigyáznak ránk, ezen az egy éjszakán nekünk kell rájuk vigyázni!

Email: ave.pomaz@freemail.hu

Köszönettel

PÁVE

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

 

ÁLLÁSLEHETŐSÉG!!!

Várnak a pomázi kutyusok, már régóta keresünk! Ha érdekel bátran telefonálj.

Minden részlet: 0670/603-1658
9 órától 3ig hívható 

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

 

HAGYATÉKOZÁS

A magányosan élő, idős, vagy beteg állattartók elhalálozása esetén sajnos sokszor bizonytalan sors vár addigi kis kedvenceikre. Ugyanis sok esetben az örökösök csak az örökölt ingatlant kérik, az esetleg több évtizede ott lakó cicát, kutyát nem. Olyan állatokról beszélünk, akik az utolsó pillanatig a gazdájuk mellett voltak, vigyáztak rájuk, társaságot és szeretetet nyújtottak számukra. Általában ők maguk is idősek, betegek. Ezeket a nem kívánt, megörökölt állatokat behozzák a menhelyünkre, akik teljesen össze vannak zavarodva. Eltűnt mellőlük a szeretett gazdi, és kiszakították őket a megszokott környezetükből is. Idegenek és kennel rácsok közé kerülnek hirtelen.

24 éves történetünkben közel 30 esetben történt meg, hogy megkaptuk az elhalt gazdi idős vagy beteg kutyusát, mert nem kellett az örökösöknek. Mi igyekeztünk minél több időt velük tölteni, simogattuk, szeretgettük őket, hogy megszokják a menhelyi körülményeket és ráébredjenek, hogy még nincs vége az ő életüknek, van még remény. Ahogyan volt is, hiszen az esetek felében örökbe is tudtuk adni az idős kutyusokat szerető családokhoz.

Sok esetben előfordult 24 év alatt, hogy idős, beteg gazdák kutyáit befogadtuk (ingyen)  gyógykezelésük, kórházi tartózkodásuk ideje alatt. Ezek hetek, hónapok voltak olykor, és sajnos volt olyan tapasztalatunk, hogy a kórházban lévő idős ember gyermeke vagy unokája felhívott, és közölte, hogy „a mama már úgysem jön ki a kórházból”, máris végleges elhelyezést kértek a kutyának, cicának a menhelyen. Természetesen mi ebben nem vettünk részt, megőriztük az állatot a felgyógyuló, felerősödő gazdinak és visszaadtuk. De megdöbbentünk minden alkalommal, hogy a leendő örökösök még az idős rokon életében, annak tudta nélkül megszabadultak volna a nem kívánt négylábú örökségtől, elszakítva egymástól gazdit és állatot.

Sok menhely példáját követve mi is közzéteszünk egy végrendelet mintát, amiben teljes egészében vagy részben mi örökölnénk az elárvult ingatlant és az ott élő állatokat. Tehát a végrendelettel Ön nem csak az elárvult saját állatáról, hanem sok menhelyi védencünk életéről/jövőjéről is gondoskodhat. Hiszen ahogy eddig is minden adományt, úgy a hagyatékot is minden esetben a menhely állataira fordítjuk. Állatotthonunkban altatás nincs, jelenleg is nagyon sok 10 év feletti kutyusunk van. Igyekszünk mindenkinek szerető, új gazdit találni, de akinek nem sikerül, arról szeretettel gondoskodunk élete végéig.

Javasoljuk, hogy aki előrelátóan szeretne gondoskodni kedvencéről, és számtalan menhelyi kutyáról, keresse fel ügyvédjét, vagy írjon saját maga végrendeletet, amelyben lehetőség szerint szerepeljen ez a mondat: „Halálom után állataimról a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület gondoskodjon, és lehetőség szerint keressen számukra új gazdát.”

Mi garantáljuk, hogy a ránk bízott életről lelkiismeretesen, szeretettel gondoskodunk, ha beteg, gyógykezelését biztosítjuk, az ingatlan eladás előtt a megszokott életkörülményei között ismerkedünk vele, onnan nem ragadjuk ki azonnal, hanem önkénteseink oda költözve néhány napig, hétig megismerkednek a kutyával, cicával. Elérjük, hogy bízzon bennünk és megszeressen minket az állat. Ha már kialakult a kötődés, akkor vinnénk csak be a menhelyre őket. Onnantól megkezdenénk hirdetésüket, és szükség szerint orvosi ellátásukat. Számukra új családot keresnénk. Az ingatlan eladása után minden pénzt az állatok etetésére, gyógykezelésére, sorsuk javítására fordítanánk, valamint a menhely fenntartására és sajnos lassan a kennelek felújítására is.

Természetesen egy idős, egyedül élő, nyugdíjas ember általában szolid körülmények között él, és gyakran nem is internetezik, nem ér el hozzá ez az üzenet. Kérünk mindenkit, hogy aki ismer állattartó időseket, ajánlja nekik ezt a felhívást, hiszen ezzel a saját állatának és a menhelyi állatoknak is stabil helyzetet biztosíthatnak. Ha valaki felveszi velünk a kapcsolatot, azt is vállalják önkénteseink, hogy a gazdival megismerkednek, és segítenek az utolsó időkben az állatok gondozásában  etetéssel, vagy orvosi költség átvállalással.

Ha kérdése van, akkor az alábbi elérhetőségeken felveheti velünk a kapcsolatot:

ave.pomaz@freemail.hu

+36 20/424-9808

——————————————————————————————————————————————————————————————-VÉGE

 

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás

Segíts, hogy segíthessünk! Közeledik az év egyik nagyon fontos határideje! Kérjük nyilatkozzatok a jövedelem adótok 1 %-áról! Civil szervezetek éves bevételét ezek a felajánlások adják.Így nekünk is ez a legfőbb bevételi forrásunk! Köszönjük! ? Egyesületünk 23 éve...

bővebben
Zsákbakutya

Zsákbakutya

Kedves Támogatóink, Követőink! Zsákbakutya értékes tárgyakkal! ? Gyertek el! Válasszatok a kihelyezett ládából és támogassátok a menhely működését. A befolyt összeget orvosi ellátásra, területünk bővítésre és felújításra fordítjuk. Minden tárgy 1000 forint! Az első 10...

bővebben
Második menedék

Második menedék

Kedves Támogatóink, Követőink!A jövő bizonytalanságára való tekintettel és mert menhelyünk örökösen telt házas, valamint Pomázon a macskák védelme nincs megoldva. Ezért a kutyák befogadásán túl a továbbiakban helyet biztosítanánk cicák részére is, az ivartalanítás...

bővebben
Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás

Segíts, hogy segíthessünk! Közeledik az év egyik nagyon fontos határideje! Kérjük nyilatkozzatok a jövedelem adótok 1 %-áról! Civil szervezetek éves bevételét ezek a felajánlások adják.Így nekünk is ez a legfőbb bevételi forrásunk! Köszönjük! ? Egyesületünk 23 éve...

bővebben
Honlapunk megújult

Honlapunk megújult

Az utóbbi hónapokban tudatosan készültünk arra, hogy online megjelenésünk is tükrözze a menhelyen és a közvetlen környezetünkben végzett munkánk komolyságát, mélységét. Az egyesület aktív tagjai úgy döntöttek, hogy megújítjuk honlapunkat, és arra törekszünk a jövőben...

bővebben

Örökbefogadás

Adományozás

virtuális örökbefogadás