együttműködés más szervezetekkel és gazdikkal

Befogadási stratégiánk
kutyát keresekAdományozok
az egyesület befogadási szempontjai

Hogyan dolgozunk?

Egyesületünk a lehetőségekhez mérten igyekezett mind a bajban lévő pomázi kutyák, mind a környékbeli településeken élő kutyák, valamint a távolabbi vidéki területeken lévő kutyák életét megmenteni. A gazdasági helyzet változása, az emelkedő orvosi költségek miatt jelenleg az alábbi módon tudjuk fogadni bajban lévő kutyákat, abban az esetben, ha van a menhelyünknek szabad befogadó helye.

Mit mérlegelünk?
Új kutya befogadása

Új kutya befogadásakor mindig mérlegeljük a jelenlegi állomány helyzetét. Új kutyát nem tudunk fogadni, ha az veszélyeztetheti a már meglévő védenceink ellátását, a menhelyünk fenntartását.

Évente kb. 150 kutyát tudunk újonnan befogadni, ami a mi anyagi forrásainkat, a menhelyük kapacitását, illetve egyesületi aktivistáink számát nézve nem elenyésző szám.

A továbbiakban az újonnan érkező kutyák 90%-a Pomázról, 8%-a a környező vidéki településekről (amely területet nem fedi le más állatvédő egyesület tevékenysége) és 2%-a vidéki területek gyepmesteri telepeiről kell, hogy érkezzen.

befogadási körzet

Fontosnak tartjuk, hogy elsősorban Pomáz városát támogassuk a munkánkkal, hiszen Pomáz ad otthont a menhelyünknek, és támogatja tevékenységünket 23 éve.

Tudjuk, hogy országosan elkeserítő a helyzet a gazdátlan kutyák esetében (is), ezért is fogunk a továbbiakban segíteni más szervezeteknek is segíteni a lehetőségeinkhez mérten.

A kutya átadása a menhely részére

Amennyiben megkeresés alapján szeretnének hozzánk kutyát beadni, abban az esetben csakis és kizárólag írásbeli megkereséseket tudunk érdemben figyelembe venni.

A megkereséseket – akár szervezetektől, akár gazdáktól érkezzenek – az info@pomazi-menhely.hu címre várjuk, a kutyáról készült képekkel, leírással, oltási könyvének elküldésével együtt.

Kutya átvétele gazdától

Fontos, hogy gazdától csak ivartalanított, aktualizált oltással rendelkező, az emberrel együttműködő, nem agresszív kutyát tudunk fogadni, mivel kenneljeinkben falkatartás van, és rengeteg gyerek jár ki hozzánk kutyákat sétáltatni!

Valamint azt is fontos hangsúlyozni, hogy kutyacsaládok esetében kizárólag a mamakutyával együtt tudjuk fogadni a kölyköket. Amennyiben a mamakutyát nem kapjuk meg, a kölyköket se tudjuk fogadni, hiszen a kölyök halálos ítéletével felérhet az, ha a mama nem jöhet velük!

mely esetekben nem fogadjuk a kutyákat?

Olyan kutyát, akiről előzetes egyeztetés nem történt, nem áll módunkban a menhelyükön fogadni, kivéve akkor, ha életveszély esete áll fenn. A mérlegelés joga azonban akkor is minket illet.

közvetített gazdikeresők

Azon kutyákat, akiket nem tudunk fogadni, közvetített gazdikeresőként készséggel felteszünk a honlapunkra és a Facebook oldalunkra.

Kóborlók a közterületen

Közterületről akkor tudjuk befogadni az állatokat, ha a menhelyünkön van szabad kapacitás, és a karanténozást is meg tudjuk oldani minimum 14 napig. A közterületről történő befogadás minden esetben kockázattal járhat a már meglévő állományunkra, így minden esetben komoly megfontolást igényel egy ilyen befogadás. Előzetesen mindenképpen egyeztetünk a szerződéses állatorvosunkkal, hogy elkerüljük a már meglévő, egészséges állományunk megbetegedését.

Nem vagyunk gyepmesterek, így közterületen lévő kutyusokat csak akkor tudunk fogadni, ha van szabad kapacitásunk.

Szukát keresek

Kókusz

Keverék
Felnőtt – szuka

Zafír

Keverék
Felnőtt – szuka

Málna

Keverék
Felnőtt – szuka

Kant keresek

Rómeó

Keverék
Felnőtt – kan

Rozsdi

Keverék
Felnőtt – kan

Brúnó

Keverék
Felnőtt – kan

Gyorslinkek

Kapcsolat

+36 30 496 4122
ave.pomaz@freemail.hu

Címünk

2013 Pomáz
Pod Jaszenovo dűlő, hrsz. 10119.
Kedd-Vasárnap 10:00-15:00
Hétfőn zárva

Gazdi leszek!

Ha úgy döntesz, hogy örökbe szeretnéd fogadni egyik védencüket, olvasd el összeállításunkat a legfontosabb átgondolandó szempontokról.

Tevékenységünk

Tudj meg többet működési elveinkről, programunkról, tevékenységünkről, a menhely mindennapjairól!