Hogyan kezeljük és védjük a személyes adataidat?

Adatkezelési tájékoztató
 
kutyát keresekAdományozok
Adatvédelem

Vigyázunk a személyes adataidra!

Akár önkéntes támogatónk vagy, akár örökbefogadóként látogatsz meg minket, akár szakmai kapcsolatot létesítesz egyesületünkkel, a személyes adataid védelmére és kezelésére fokozott figyelmet szentelünk. Az egyesületünk önkéntesei kivétel nélkül szigorúan betartják a személyes adatok védelmére vonatkozó törvényeket, rendeleteket és iránymutatásokat. Az adatkezelési tájékoztatónk elkészítésekor arra törekedtünk, hogy a szöveget világosan és közérthetően fogalmazzuk meg annak érdekében, hogy felhasználóink, támogatóink, önkénteseink és szakmai partnereink is maradéktalanul megértsék.
Adatkezelési tájékoztató
1. Az adatkezelő
Az egyesület neve: Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület Képviseli: Lohonyáné Mezei Szilvia, egyesületi elnök Levelezési cím: 2013 Pomáz, Koppány utca 12. Telephely / menhely címe: 2013 Pomáz, Pod Jaszenovo dűlő, hrsz. 10119. Nyilvántartásba vételi szám: TE-1832 Nyilvántartja: Budapest Környéki Törvényszék Adószám: 18668360-1-13 Telefonszám: +36-30-496-4122 E-mail cím: info@pomazi-menhely.hu
2. Az adatvédelmi tisztviselő

Az adatkezelő az adatkezelési tájékoztató elkészítésének időpontjában nem végez olyan tevékenységet, amely alapján kötelezett adatvédelmi tisztviselő kinevezésére. Az adatkezelő tehát nem rendelkezik adatvédelmi tisztviselővel. Az érintettek kérdéseik, észrevételeik, problémáik esetén az adatkezelő 1. pontban meghatározott elérhetőségei egyikén vehetik fel a kapcsolatot az egyesülettel.

3. Az adatkezelési célja és jogalapjai

Az adatkezelő célja, hogy az érintettek információs önrendelkezési jogát mindenkor biztosítsa, és szigorúan ügyeljen az érintettek magánszférájának tiszteletben tartására. Erre tekintettel az adatkezelő az érintettek személyes adatait a jelenleg hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban bizalmasan, törvényes eszközökkel és tisztességesen veszi fel, és kezeli.

3.1 Kapcsolatfelvétel e-mailen keresztül

Az adatkezelő a hozzá címzett e-mailek fogadása során megismeri a feladó vezeték- és keresztnevét, e-mail címét és adott esetben a telefonszámát is. Ezeket az adatokat az adatkezelő hozzájárulás alapján kezeli azzal a céllal, hogy a feladónak válaszolhasson. Ezen adatok hiányában a kölcsönös kapcsolatfelvételre nem lenne lehetőség. E-mailen történő kapcsolatfelvétel útján az adatkezelő felhívja a feladó figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha a feladó visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta.

Az érintett által megadott adatok az adatkezelő e-mail fiókjába érkeznek, és ott elektronikus úton tárolódnak az e-mail szolgáltató szerverén. Amennyiben az adatkezelő és az érintett között nem alakul ki adományozói, örökbefogadói, önkéntesi vagy szakmai kapcsolat, az adatkezelő haladék nélkül törli valamennyi, a kapcsolatfelvétellel kapcsolatos adatot.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

3.2 Kapcsolatfelvétel telefonon

Az érintett az adatkezelővel telefonon is érintkezésbe léphet időpont egyeztetés, érdeklődés céljából. Ebben az esetben az adatkezelő megismeri a hívó fél vezeték- és keresztnevét és a telefonszámát is. Ezeket az adatokat az adatkezelő hozzájárulás alapján kezeli azzal a céllal, hogy a feladót visszahívhassa, és kapcsolatot tarthasson vele. A megadott személyes adatok hiányában a kölcsönös kapcsolatfelvételre nem kerülhet sor.

Telefonon történő kapcsolatfelvétel útján az adatkezelő szóban tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató tartalmáról, illetve felhívja a hívó fél figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha a hívó fél visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. Az érintett által megadott adatok az adatkezelő telefonvonal szolgáltatójának központjába érkeznek, és ott elektronikus úton tárolódnak a telefonvonal szolgáltatójának szerverén.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

3.3 Kapcsolatfelvétel Facebookon keresztül

Az adatkezelő online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása érdekében, az egyesülettel kapcsolatos hírek közlése, valamint az egyesület reklámozása és a potenciális adományozókhoz, örökbefogadókhoz, önkéntesekhez és szakmai partnerekhez való eljutása céljából Facebook oldalt üzemeltet. Az egyesülettel kapcsolatos hírekhez történő hozzászólások során az adatkezelő megismeri a hozzászólók vezeték- és keresztnevét és hozzászólását, melyhez hozzájárulás alapján jut hozzá. A Facebook oldal “Rólunk” menüpontjában közvetlen, kattintható link mutat a jelen tájékoztatóra.

A Facebook oldalon lehetőség van üzenetküldésre is időpontegyeztetés, érdeklődés céljából. Az üzenetküldés során az adatkezelő megismeri a feladó vezeték- és keresztnevét, melyhez a feladó hozzájárulása alapján jut.

Facebook üzenet formájában történő kapcsolatfelvétel esetén az adatkezelő írásban tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató elérhetőségéről, illetve felhívja a feladó figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha a feladó visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. Amennyiben az adatkezelő és az érintett között nem alakul ki adományozói, önkéntesi, örökbefogadói vagy szakmai kapcsolat, az adatkezelő haladék nélkül törli valamennyi, a kapcsolatfelvétellel kapcsolatos adatot a Facebook által biztosított adattörlési lehetőségek alapján. Mind a hozzászólások, mind az üzenetek a Facebook szerverén tárolódnak, elektronikus úton, törlésig.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

Az adatkezelő ugyanakkor a Facebook oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat nem kezeli, a látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók. Jogellenes, vagy sértő tartalom publikálása esetén az adatkezelő előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül vagy törölheti a hozzászólását. Az adatkezelő nem felel a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért. A Facebook oldalon felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak.

3.4 Kapcsolatfelvétel személyesen

Az érintett személyesen is kapcsolatba léphet az adatkezelővel annak nyitvatartási idejében, a telephelyen (menhelyen). A személyes kapcsolatfelvétel során az adatkezelő megismerheti az érintett vezeték- és keresztnevét. Ezeket az adatokat az adatkezelő hozzájárulás alapján kezeli azzal a céllal, hogy az érintettel kapcsolatot tarthasson. A megadott személyes adatok hiányában a kölcsönös kapcsolatfelvételre nem kerülhet sor.

Személyesen történő kapcsolatfelvétel útján az adatkezelő szóban tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató tartalmáról, illetve felhívja az érintett figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha az érintett visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. A jelen tájékoztató a telephelyen (menhelyen) kifüggesztésre kerül jól látható, elérhető helyen.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

3.5 Blogértesítőre történő feliratkozás

Az adatkezelő honlapján lehetőség van az adatkezelő által szerkesztett blogra történő feliratkozásra blogértesítő formájában. A blogértesítőre való feliratkozásnál az adatkezelő megismeri a feliratkozó keresztnevét és e-mail címét.

Ezeket az adatokat az adatkezelő hozzájárulás alapján kezeli azzal a céllal, hogy a feliratkozót az új blogbejegyzésekről értesíthesse. A megadott személyes adatok hiányában a feliratkozásra nem kerülhet sor.

A blogértesítőre való feliratkozáskor a feliratkozó az „Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.” mondat mellett található jelölőnégyzetbe tett pipával nyugtázza, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. Az érintett által megadott adatok a blogértesítést küldő szolgáltatóhoz érkeznek, és ott elektronikus úton tárolódnak a szolgáltató szerverén.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

3.6 Önkéntes munka

Az érintetteknek lehetősége van a telephelyen (menhelyen) önkéntes munkát végezni. Az önkéntes munka során az adatkezelő megismerheti az érintett vezeték- és keresztnevét. Ezeket az adatokat az adatkezelő hozzájárulás alapján kezeli azzal a céllal, hogy az érintettel kapcsolatot tarthasson. A megadott személyes adatok hiányában az önkéntes munkára nem kerülhet sor.

Önkéntes munka esetén az adatkezelő szóban tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató tartalmáról, illetve felhívja az érintett figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha az érintett visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. A jelen tájékoztató a telephelyen (menhelyen) kifüggesztésre kerül jól látható, elérhető helyen.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

3.7 Menhelyi önkéntesek

Az érintetteknek lehetősége van arra, hogy az egyesülethez menhelyi önkéntesként (rendes vagy pártoló tagként) csatlakozzanak az Alapszabály elfogadásával és az éves tagdíj megfizetésével. Az adatkezelő ebben az esetben megismeri az érintett vezeték- és keresztnevét, állandó lakcímét és tartózkodási helyét, telefonszámát, illetve e-mail címét. Amennyiben az éves tagdíj megfizetése banki átutalással történik, az adatkezelő, az adatkezelő könyvelője és az adatkezelő bankszámláját kezelő pénzintézet megismeri az érintett vezeték- és keresztnevét, illetve a bankszámlaszámát.

Az adatkezelő az érintettek által megadott információkat kapcsolattartásra, a menhelyi munka megszervezésére és az éves közgyűlésre való meghívó kiküldésére használja fel. A megadott személyes adatok hiányában az önkéntes tagsági viszony létesítésére nem kerülhet sor.

Önkéntes tagsági viszony létesítése esetén az adatkezelő írásban tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató tartalmáról, a tagsággal összefüggő kötelezettségeiről és jogairól.

A tagsági viszonnyal kapcsolatban kezelt személyes adatokat, úgy, mint vezeték- és keresztnév, állandó lakcím és tartózkodási hely, telefonszám és e-mail címet az adatkezelő hozzájárulás alapján, a menhelyi önkéntes tagsági viszony létesítésére irányuló nyilatkozatának értelmében kezeli.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

A tagnyilvántartás adatai az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 15. § (3) bekezdése értelmében nem nyilvánosak.

A tagsági viszony megszűnése után az adatkezelő a tag általa tárolt személyes adatait még 5 (öt) évig megőrzi, az 5 (öt) éves periódus lejártát követően haladék nélkül megsemmisíti a bankszámlaszám kivételével. Tekintettel arra, hogy a bankszámlaszám és a banki átutalás elválaszthatatlan részét képező személyes adatok (vezeték- és keresztnév) szerepel az egyesület bankszámlakivonatán, mely a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdésének értelmében 8 (nyolc) évig meg kell, hogy őrizze.

3.8 Örökbefogadók

Az adatkezelő egyik kiemelt célja, hogy az általa gondozásba vett állatoknak új, gondos gazdát keressen. Az új gazda kereséséről, az örökbefogadás menetéről és annak ellenőrzéséről az adatkezelő Működési Szabályzata részletesen rendelkezik.

Az örökbefogadásról az egyesület minden esetben írásbeli szerződést köt az örökbefogadó érintettel. Az írásbeli szerződés tartalmazza az örökbefogadó vezeték- és keresztnevét, állandó lakcímét és tartózkodási helyét, e-mail címét, telefonszámát és személyi igazolványszámát.

Az adatkezelő ezeket a személyes adatokat kizárólag az írásbeli szerződés megkötésének és fenntartásának érdekében, kapcsolattartás és az örökbeadott állat életkörülményeinek ellenőrzése céljából, az írásbeli szerződés megkötéséig az érintett hozzájárulása, az írásbeli szerződés megkötése után a szerződésben megfogalmazott célok teljesítése és az egyesület jogos érdeke alapján kezeli. A jogos érdekkel kapcsolatban az egyesület elvégezte az érdekmérlegelési tesztet, melynek tartalmába az érintettek bármikor betekinthetnek.

Az örökbefogadással kapcsolatos személyes adatok kezelésének jogalapjai:

– az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 4. § (1)-(6) bekezdései,

– az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól szóló 3/2001 (II.23) KöM-FVM-NKÖM-BM együttes rendelet 10-12. § rendelkezései és

– az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, a-b) és f) pontjai.

3.9 Adományozás

Az egyesület céljaival és munkájával szimpatizáló érintettek számára lehetőség van pénzbeli vagy tárgyi adomány felajánlására.

3.9.1 Tárgyi adományozás

Tárgyi adományozás esetén a tárgyi adomány fizikai úton kerül az adatkezelő birtokába további, az egyesület céljainak és munkájának megfelelő módon történő felhasználásra. A tárgyi adományozás során az adatkezelő megismerheti az adományozó vezeték- és keresztnevét, telefonszámát és e-mail címét, amelyet az átvétel módjának és időpontjának egyeztetésére használ fel az adományozó adományozásra utaló magatartása és hozzájárulása alapján. Tárgyi adományozás esetén az adatkezelő szóban vagy írásban (attól függően, hogy az adományozótól milyen személyes adatokat kapott meg) tájékoztatja az érintettet a jelen tájékoztató tartalmáról, illetve felhívja az érintett figyelmét arra, hogy személyes adatait csak abban az esetben kezelheti, ha az érintett visszaigazolja, hogy a jelen tájékoztató tartalmát megismerte, és elfogadta. A jelen tájékoztató a telephelyen (menhelyen) kifüggesztésre kerül jól látható, elérhető helyen.

A hozzájárulás alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.

A tárgyi adományozással kapcsolatban keletkezett írásbeli levélforgalmat az adatkezelő az adományozás megtörténtétől számított legfeljebb 5 (öt) évig őrzi meg. Az 5 (öt) éves periódus lejártát követően az adatkezelő megsemmisíti a birtokába jutott személyes adatokat.

3.9.2 Pénzbeli adományozás

Pénzbeli adományozás lehetséges banki átutalással vagy Barion bankkártyás fizetéssel az adatkezelő honlapján.

Banki átutalás esetén az adatkezelő, az adatkezelő könyvelője, illetve az adatkezelő bankszámláját vezető pénzintézet megismeri az adományozó vezeték- és keresztnevét és bankszámlaszámát. Tekintettel arra, hogy a bankszámlaszám és a banki átutalás elválaszthatatlan részét képező személyes adatok (vezeték- és keresztnév) szerepel az egyesület bankszámlakivonatán, mely a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdésének értelmében 8 (nyolc) évig meg kell, hogy őrizze.

Pénzbeli adományozás esetén az érintett személyes adatai az érintett adományozásra irányuló önkéntes magatartásának következtében jutnak az egyesület birtokába, melyeket az átutalás jóváírását követően az adatkezelő törvény által előírt kötelezettség alapján kezel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdés és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, c) pontja alapján.

Barion bankkártyás fizetés esetén az adatkezelő sem az érintett bankkártyájával, sem az érintett bankszámlaszámával kapcsolatos személyes adatot nem kap meg a szolgáltatótól. Birtokába jut azonban az adományozó vezeték- és keresztneve.

Pénzbeli adományozás esetén az érintett személyes adatai az érintett adományozásra irányuló önkéntes magatartásának következtében jutnak az egyesület birtokába, melyeket a kártyás fizetés jóváírását követően az adatkezelő törvény által előírt kötelezettség alapján kezel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdés és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, c) pontja alapján.

3.10 Szakmai kapcsolatok

Üzleti és szakmai kapcsolatai során az adatkezelő jogos érdek alapján, az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés f) pontjával összhangban kezeli üzleti és szakmai partnereinek személyes adatait úgy, mint: vezeték – és keresztnév és telefonszám. Az évekre visszanyúló üzleti és szakmai kapcsolatos során az üzleti és szakmai partnerek már meggyőződhettek arról, hogy személyes adataikat az adatkezelő a hatályos jogszabályokkal összhangban tisztességesen veszi fel, és kezeli.

Az üzleti és szakmai partnerekre vonatkozó adatkezelés előtt az adatkezelő érdekmérlegelési tesztet készít, melynek tartalmába az üzleti és szakmai partner bármikor betekinthet. Az üzleti és szakmai partnerek személyes adatait az adatkezelő az üzleti kapcsolat fennállását követő 5 (öt) évig kezeli.

A jogos érdek alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés f) pontja.

3.11 Közérdekű munkát végzők

Az egyesület által működtetett telephelyen (menhelyen) lehetőség van közérdekű munka végzésére, amennyiben az érintett elítéltként valamilyen bírságot kíván a közérdekű munkával ledolgozni. A közérdekű munkáért ellenérték nem jár.

A Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatója a közérdekű munkával kapcsolatban ide kattintva érhető el.

A közérdekű munka végzése során az adatkezelő birtokába jutnak a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (2) bekezdésében meghatározott nyilvántartó lap és jelenléti ív által tartalmazott személyes adatok, úgy mint: az ügy száma, az elítélt természetes személyazonosító adatai, lakcíme, kézbesítési címe, tényleges tartózkodási helyének címe és egyéb elérhetőségei, a munkahelyen történő megjelenések időpontja, az egy munkanapon ledolgozott órák száma és munkanaponként az elítélt és a munkahely képviselőjének aláírását, illetve az összesen ledolgozott órák száma.

A nyilvántartó lap és a jelenléti ív által tartalmazott személyes adatokat az egyesület elnöke közvetlenül az elítélt pártfogó felügyelőjétől kapja meg, és jogi kötelezettség teljesítése érdekében az alábbi pontos jogszabályhelyek alapján kezeli:

– az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, c) pontja alapján,

– az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (4) bekezdése.

3.12 Kamerarendszer működtetése

Az adatkezelő a telephelyen (menhelyen) egy 2 (kettő) darab kamerából álló kamerarendszert működtet az adatkezelő jogos érdeke alapján.

A telephely területén történő megfigyelés és képrögzítés célja a személy és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 31. § (1) bekezdése alapján, a telephely területén tartózkodó személyek vonatkozásában az emberi élet, a testi épség, a személyi szabadság védelme, valamint vagyonvédelem, tekintettel arra, hogy a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, illetve a jogsértő cselekmények megelőzése, azok bizonyítása más módszerrel nem érhető el.

Tekintettel arra, hogy a telephely területén az egyesület munkavállalója kutyákkal dolgozik, mely tevékenység a munkavállalók részéről a balesetek megelőzése érdekében a lehető legteljesebb körültekintést igényel, az emberi élet, testi épség, személyi szabadság védelme, valamint vagyonvédelem biztosítása telephely területén másképp nem oldható meg hatékonyan, ezáltal a megfigyelés elengedhetetlenül szükséges (2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvére 51. § (4) bekezdés).

A munkáltató a kamerarendszer üzemeltetésével képes megfigyelni az emberi életet, valamint a testi épséget veszélyeztethető gépek működését, és ezúton képes a munkavállalók munkaviszonnyal összefüggő magatartását ellenőrizni, mely kiemelt jelentőséggel bír a kutyák gondozásával kapcsolatos munkakör betöltése során.

Az egyesület a kamerás megfigyelés során az érintettek személyiségi jogait tiszteletben tartja. Az egyesület nem végez megfigyelést olyan helyiségekben (például: illemhely, öltöző), illetve nem használ olyan eszközöket és módszereket, amelyek az emberi méltóságot sérthetik.

Az egyesület nem végez megfigyelést a munkavállaló munkaközi szünetének eltöltése céljából kijelölt helyiségekben sem.

A képfelvételek felhasználása kizárólag az egyesület, a munkavállaló, illetve egyéb harmadik személyek jogának, jogszerű érdekének érvényesítése céljából használhatók fel, kivéve azokat az eseteket, amikor a felhasználással más alapvető jog vagy szabadságjog sérülne. A felvételek visszanézéséről, illetve az azokról készített mentésekről dokumentáció készül, mely rögzíti a visszanézés, illetve a mentés indokát, időpontját, és az azt végző személy adatait, valamint az egyéb – a felvétel tartalma alapján – elvégzett intézkedéseket.

A rögzített felvételeket az egyesület a telephely területén 3 munkanapig tárolja, ezt követően törli azokat. Az egyesület az ennél hosszabb ideig történő tárolás esetén igazolni köteles, hogy a hosszabb tárolási időtartam valamely munkakör betöltésével kapcsolatos kivételes esetet képez, de ebben az esetben is csupán legfeljebb 30 napig tárolhatók a felvételek.

Amennyiben a felvételeken jogsértő cselekmény észlelhető, az erről készült felvétel tárolása, valamint a hatósági eljárás kezdeményezése iránt haladéktalanul intézkedni kell. Ennek során a jogsértő cselekményről az erre jogosult tájékoztatja a hatóságot, és egyben nyilatkozik, hogy a cselekményről felvétel készült.

Bíróság vagy más hatóság megkeresésére a rögzített képfelvételt haladéktalanul meg kell küldeni. Amennyiben a törlés mellőzése iránti kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül nem kerül sor bírósági vagy hatósági megkeresésre, a tárolt képfelvételt meg kell semmisíteni.

Az adatkezelő a kamera üzemeltetésével kapcsolatban elvégezte az érdekmérlegelési tesztet, melynek tartalmában az érintettek bármikor betekinthetnek.

A jogos érdek alapján történő adatkezelés pontos jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, a személy és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 31. § (1) bekezdése és a 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvének 51. § (4) bekezdése.

3.13 Sütik (Cookie-k)

A süti (angolul: cookie) betűkből és számokból álló információcsomag, melyet a honlapok általában a felhasználó böngészőjének küldenek el azzal a céllal, hogy elmentsenek bizonyos beállításokat, megkönnyítsék a honlap használatát és közreműködjenek abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsön az adatkezelő a látogatókról.

A sütik nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A sütik gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet a honlap látogatójának eszköze tárol.

Néhány süti a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a honlap látogatójának eszközén. A felhasználók megtilthatnak minden, a sütikkel kapcsolatos tevékenységet, és törölhetik a korábbi látogatásaik során elhelyezett adatfájlokat. Ennek módjáról a felhasználó böngészője ad útmutatást az alábbiak szerint.

Cookie-k és webhelyadatok kezelése:

– Chrome-ban,

– Firefox-ban,

– Internet Exlporerben,

– Edge-ben,

– a böngészési adatok automatikus törlése.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az adatkezelő a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics nevű látogatáselemző szoftvere automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a látogató személyes adatait tartalmazó adatfájlokat helyez el a látogató számítógépén. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést kap a felhasználó, amikor először az oldalra látogat, és az adatkezelő a jóváhagyását kéri ehhez.

Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, az információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ide kattintva kaphatnak bővebb információt a felhasználók. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban.

A honlap által alkalmazott sütikről az alábbi táblázat az részletes tájékoztatást.

4. A hozzájárulás visszavonása
Hozzájáruláson alapul az adatkezelő adatkezelése (a fentiek értelmében) a következő műveleteknél: – a telefonon, e-mail úton, Facebookon, illetve a személyesen történő kapcsolatfelvétel, – a Facebook oldalon közzétett reakciók (reakciógombok) és hozzászólások, – a blogértesítőre való feliratkozás, – az önkéntes munka, – a tagok sorába történő csatlakozás, – a pénzbeli adomány átutalással történő megfizetése az átutalás jóváírásig. Az érintett által adott hozzájárulás bármikor visszavonható ugyanolyan egyszerűen, ahogyan a hozzájárulás megadása történt. Facebook oldal esetében a hozzájárulás visszavonható a “Like” (“Tetszik”) gomb ismételt megnyomásával, a privát üzenet vagy a hozzászólás törlésével. Minden egyéb adatkezelési művelet esetében az adatkezelő kéri az érintettet, hogy egy rövid, az info@pomazi-menhely.hu e-mail címre küldött üzenetben kérje adatai törlését. Az adatkezelő mérlegeli, hogy a kért személyes adatot törölheti-e, és döntéséről az érintettet írásban értesíti. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.
5. A szerződés teljesítése és a jogi kötelezettség

Pénzbeli adományozás esetén az érintett személyes adatai az érintett adományozásra irányuló önkéntes magatartásának következtében jutnak az egyesület birtokába, melyeket az átutalás jóváírását követően az adatkezelő törvény által előírt kötelezettség alapján kezel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdés és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, c) pontja alapján. A személyes adatok kezelésére és megőrzésére tehát az adatkezelőt jogszabály kötelezi.

A közérdekű munkát végző elítéltekkel kapcsolatos nyilvántartó lapot és a jelenléti ívet az egyesület elnöke közvetlenül az elítélt pártfogó felügyelőjétől kapja meg, és jogi kötelezettség teljesítése érdekében az alábbi pontos jogszabályhelyek alapján kezeli: – az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (EGT-vonatkozású szöveg) 6. cikk (1) bekezdés, c) pontja alapján,

– az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (4) bekezdése.

6. A jogos érdek

Üzleti és szakmai kapcsolatai során az adatkezelő jogos érdek alapján, az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bekezdés f) pontjával összhangban kezeli üzleti és szakmai partnereinek személyes adatait úgy, mint: vezeték – és keresztnév és telefonszám. Az évekre visszanyúló üzleti és szakmai kapcsolatos során az üzleti és szakmai partnerek már meggyőződhettek arról, hogy személyes adataikat az adatkezelő a hatályos jogszabályokkal összhangban tisztességesen veszi fel, és kezeli.

Az adatkezelő a telephelyen (menhelyen) egy 2 (kettő) darab kamerából álló kamerarendszert működtet az adatkezelő jogos érdeke alapján.

A telephely területén történő megfigyelés és képrögzítés célja a személy és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 31. § (1) bekezdése alapján, a telephely területén tartózkodó személyek vonatkozásában az emberi élet, a testi épség, a személyi szabadság védelme, valamint vagyonvédelem, tekintettel arra, hogy a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, illetve a jogsértő cselekmények megelőzése, azok bizonyítása más módszerrel nem érhető el.

Tekintettel arra, hogy a telephely területén az egyesület munkavállalója kutyákkal dolgozik, mely tevékenység a munkavállalók részéről a balesetek megelőzése érdekében a lehető legteljesebb körültekintést igényel, az emberi élet, testi épség, személyi szabadság védelme, valamint vagyonvédelem biztosítása telephely területén másképp nem oldható meg hatékonyan, ezáltal a megfigyelés elengedhetetlenül szükséges (2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvére 51. § (4) bekezdés).

7. Az adatok tárolásának időtartama
A hozzájáruláson alapuló a 4. pontban meghatározott adatkezelési műveletek esetében: az érintett által megadott személyes adatokat az egyesület a hozzájárulás visszavonásáig kezeli. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít. A honlapról érkező sütik esetében: a sütik érvényességi idejéig, illetve amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből ezeket a sütiket (GA látogatottsági statisztika – 26 hónap). Üzleti és szakmai partnerek adatai esetében: az üzleti és szakmai kapcsolat fennállása alatt, illetve az azt követő 5 (öt) évig. Menhelyi önkéntesek esetében: A tagsági viszony megszűnése után az adatkezelő a tag általa tárolt személyes adatait még 5 (öt) évig megőrzi, az 5 (öt) éves periódus lejártát követően haladék nélkül megsemmisíti a bankszámlaszám kivételével. Tekintettel arra, hogy a bankszámlaszám és a banki átutalás elválaszthatatlan részét képező személyes adatok (vezeték- és keresztnév) szerepel az egyesület bankszámlakivonatán, mely a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény értelmében bizonylatnak minősül, azt az egyesület e törvény 169. § (1)-(2) bekezdésének értelmében 8 (nyolc) évig meg kell, hogy őrizze. Örökbefogadás esetén: Az egyesület az élő állat örökbefogadási szerződéseket az örökbeadott állat életének végéig megőrzi az egyesület jogos érdeke alapján. Közérdekű munkát végző elítéltek: A közérdekű munkát végző elítéltek munkavégzésével kapcsolatos nyilvántartó lapot és a jelenléti ívet a kiállítástól számított 5 (öt) évig megőrzi az adatkezelő. Kamerafelvételek: A rögzített felvételeket az egyesület a telephely területén 3 munkanapig tárolja, ezt követően törli azokat. Az egyesület az ennél hosszabb ideig történő tárolás esetén igazolni köteles, hogy a hosszabb tárolási időtartam valamely munkakör betöltésével kapcsolatos kivételes esetet képez, de ebben az esetben is csupán legfeljebb 30 napig tárolhatók a felvételek.
8. A címzettek köre
Az érintettek által megadott személyes adatokat az alábbi címzettek ismerhetik meg: – Az egyesület elnöke, titkára, pénzügyi felelőse és az egyesület önkéntesei az általuk végzett feladatok elvégzéséhez szükséges mértékben és ideig. – Az info@pomazi-menhely.hu e-mail címre érkező levelezés szolgáltatója és a https://pomazi-menhely.hu honlap tárhelyszolgáltatója: Web-Server Kft. (székhely: 4025 Debrecen, Pásti u. 2. I/5, cégjegyzékszám: 09-09-011599, adószám: 13498454-2-09, e-mail: info@web-server.hu, telefonszám: +36 52 541-346, Adatvédelmi tájékoztató) – Az ave.pomaz@freemail.hu e-mail címre érkező levelezés szolgáltatója: New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. (székhely: 1072 Budapest, Klauzál utca 30, cégjegyzékszám: 01-09-189828, adószám: 24927363-2-42, e-mail: info@nwmgroup.hu, Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató) – Az egyesület telefonszámának mobil telefonszolgáltatója: Magyar Telekom Nyrt. (székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55, cégjegyzékszám: 01-10-041928, adószám: 10773381-2-44, telefonszám: 1414, Adataid a Telekomnál) – Az egyesület telephelyén működő kamerarendszert az egyesület működteti. A kamerák által rögzített személyes adatokat kizárólag az egyesület elnöke és munkavállalója (gondozója) ismerheti meg. A kamerák által rögzített személyes adatok továbbítására kizárólag bűncselekmény vagy baleset bekövetkezése esetén van mód a Kameraszabályzatban leírtaknak megfelelően az illetékes hatóság részére. – Az egyesület számlavezető bankja (banki átutalás útján érkező adományozás esetén): OTP Bank Nyrt. (székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 16, cégjegyzékszám: 01-10-041585, adószám: 10537914-4-44, kapcsolatfelvételi lehetőség: Internetes kapcsolatfelvétel, Adatvédelmi politika) – Az egyesület honlapján a bankkártyával történő adományozás technikai bonyolítója: Barion Payments Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5, cégjegyékszám: 01-10-048552, adószám: 25353192-2-43, telefonszám: +36-1-464 70 99, Adatkezelési tájékoztató, Cookie tájékoztató) – Az egyesület Facebook oldalát működteti: Facebook Inc. (Menlo Park, California, USA, Adatkezelési politika – angol nyelven, Cookie tájékoztató – angol nyelven) – Az egyesület Google+ profilját működteti: Google Inc., (Mountain View, California, USA, Az adatok védelme – magyar nyelven) – Az egyesület blogértesítőjét a feliratkozóknak küldi: Wysija SARL, (MailPoet) (6 rue Dieudé 13006, Marseille, Franciaország, Az adatok védelme – angol nyelven) – Az egyesület honlapján látogatói statisztikát készít a Google Analytics: Google Inc., (Mountain View, California, USA, Az adatok védelme – magyar nyelven) – Postai küldemény küldése esetén: Magyar Posta Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6, cégjegyzékszám: 01-10-042463, adószám: 10901232-2-44, telefonszám: +36-1-767-8282, Adatkezelési tájékoztató)
9. Adattovábbítás harmadik országba
Adattovábbítás kizárólag az Amerikai Egyesült Államokba történik. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet: a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks) és a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) is betart.
10. Az érintettek jogai
A tájékoztatáshoz való jog: Az érintettek bármikor kérhetik az adatkezelőt, hogy személyes adataik kezeléséről, valamint az adathordozhatóság jogáról adjon tájékoztatást, illetve bármikor kérhetik személyes adataikhoz való hozzáférést, azok módosítását, helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az érintettek e jogaikat az adatkezelő jelen tájékoztató 1. pontjában megjelölt elérhetőségein gyakorolhatják szóban vagy írásban. Az adatkezelő tájékoztatja az érintetteket, hogy a szóbeli tájékoztatás feltétele a személyazonosságának igazolása. A hozzáférési jog: Az érintett jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy az adatkezelőnél személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintettre vonatkozó, általa kezelt adatok kategóriáiról, azok forrásáról, címzettjeiről, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, valamint a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról. Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az adatkezelő a tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg. Az adathordozhatósághoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa, az adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokat géppel olvasható formában megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, illetve az adatok egy másik adatkezelésre jogosultnak való közvetlen megküldését kérje. A helyesbítéshez való jog: Az érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adat helyesbítését, vagy kiegészítését kérni. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen. A törléshez / Az elfeledtetéshez való jog: Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő a rá vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje: – a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték, – az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, – az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, – a személyes adatokat jogellenesen kezelték, – a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell, – a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor. Az érintett nem kezdeményezheti az adatok törlését, ha az adatkezelés szükséges: – a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, – a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, – népegészségügy területét érintő közérdek alapján, – közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az adat törlése valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, vagy – jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Törlési kérelem (adatkezelési hozzájárulás visszavonása) esetén az adatkezelő által kezelt adatok a kérelem kézhezvételének időpontjától kezdődően nem kezelhetők. Az elfeledtetés iránti kérelem esetében az adatkezelő valamennyi, a kérelem kézhezvételét megelőzően jogszerűen kezelt adatok bevonásával történő kapcsolatot, az érintettről kialakított profilt és automatikus döntést köteles törölni a rendszerből. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Amennyiben az alábbi feltételek valamelyike teljesül, az adatkezelő törlés helyett az érintett ilyen irányú kérelmére korlátozza az adatkezelést: – az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, – az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását, – az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy – az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. Az adatkezelés korlátozása esetén az adatkezelő a személyes adatokat kizárólag tárolhatja, azok kezelésére az érintett hozzájárulásával, vagy jogi érdek előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből jogosult. A tiltakozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is. Az érintett a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése esetén is jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. A visszavonás joga: Az érintett jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Az adatkezelő nem végez automatizált döntéshozatalt és profilalkotást.
11. Panaszkezelés
Az adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a legnagyobb körültekintéssel és gondossággal kezeli. Amennyiben az érintett úgy tapasztalja, hogy az adatkezelő nem tett meg minden tőle elvárható intézkedést az érintett személyes adatai védelmében, kérdését, észrevételét eljuttathatja az info@pomazi-menhely.hu e-mail címre. Amennyiben az adatkezelő az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket polgári per keretében. A per elbírálása a területileg illetékes törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az érintettek a személyes adataikat illető panaszokkal, kérdésekkel és észrevételekkel az illetékes felügyeleti szervhez is fordulhatnak: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Ügyélszolgálat címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. E-mail cím:  ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: https://www.naih.hu
12. Automatizált döntéshozatal
Az adatkezelő nem végez automatizált döntéshozatalt.
13. Biztonsági intézkedések
Az adatkezelő megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat megvédje többek között a jogosulatlan hozzáférés, a téves nyilvánosságra hozatal vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. Az adatkezelő székhelyén található számítógépre jelszó megadása után lehet belépni a felhasználói fiókba, melyet az ESET Internet Security véd a vírusoktól. Az adatkezelő által használt telefonkészülék és a papír alapon rögzített dokumentumok zárható iratszekrényben találhatóak, melyhez kizárólag az adatkezelő fér hozzá. Az adatkezelő a levelezéshez használt felhasználói fiókba és a Facebook felhasználói fiókba kettős azonosítással lép be. A honlapot az adatkezelő védi az illetéktelen feltörés ellen, és a honlapon SSL titkosítást alkalmaz. A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során az adatkezelő figyelembe vette a tudomány és technológia jelenlegi állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.
14. Vegyes rendelkezések
A jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt az adatkezelőnek módosítania kell a tartalmat, illetve, ha az adatkezelő tevékenységi köre és az általa alkalmazott marketing eszközök megváltoznak, az adatkezelő elvégzi a felülvizsgálatot.
Szeretném letölteni az adatkezelési tájékoztatót!
Amennyiben szeretnéd letölteni az adatkezelési tájékoztató egy példányát .pdf formátumban, kattints ide! (Külön ablakban nyílik meg!)
Adatvédelem

Vigyázunk a személyes adataidra!